top of page
Bruisballen Echelon Soaps
Original%20on%20Transparent_edited.png

Badballen
Badbruisballen
Bathbombs

voor jouw me-time

Badballen voor nét dat beetje extra luxe in je badkamer

Badballen zijn populair. Badballen zijn gewoon heerlijk. Steeds meer mensen nemen op z'n tijd een heerlijk ontspannen bad met een badbal.

 

Ik zeg: "goed bezig!"

 

Het sissende en sputterende geluid waarbij de badbal in een minuut of 5 al haar heerlijke ingrediënten afgeeft aan het water geeft een mooi schouwspel. Je ziet de kleurtjes lichte baantjes trekken door het water en er komen oliebelletjes

vrij die een mooi dekentje vormen op het water. 

(teveel kleurstof in combinatie met de boters en oliën is geen goed idee... dan blijven de pigmenten op je huid achter omdat er geen schuimvormer/sulfaat/emulgator aan toegevoegd is. De badballen die jouw bad verkleuren in een regenboog bevatten allemaal in meer of mindere mate sulfaten, en dat is dan weer net even jammer... en het strookt niet met mijn visie)

Epsom zout...GOED VOOR JE HUMEUR

Een magnesiumsulfaatbad is zo fijn!

Wat zit er in een badbruisbal?

Op de vraag "wat zit er in een bruisbal" is geen eenduidig antwoord te geven. Het ligt er maar net aan wie de producent is en welke eigenschappen ze willen dat deze badbal heeft. Vaak is het een kwestie van massaproductie en naast de twee belangrijkste ingrediënten die ervoor zorgen dat de badbal ook echt bruist, is er niet heel veel aan toegevoegd dat voedend, verzachtend, ontgiftend en hydraterend werkt. Sterker nog, vaak zitten ze vol met sulfaten, schuimmiddelen en niet zo huidvriendelijke bewaarmiddelen zoals phenoxyethanol. Deze stoffen zorgen ervoor dat je eigenlijk ligt te weken in sulfaten en twijfelachtige ingrediënten zonder echte toegevoegde waarde en waardoor je huid alleen maar droger wordt. 

Sulfaten in een badbal? Niet mijn idee van een fijn me-time momentje

Deze badballen zijn anders. Ze zijn een absolute weldaad voor je huid en hebben naast heel veel lekkere olietjes en botertjes met een hydraterende en verzachtende werking ook nog een detox effect door het aanwezige epsomzout en kaolin klei.

 

Epsom zout in badballen

Magnesium is een van de meest belangrijke mineralen voor ons lichaam. Zo speelt het mineraal een belangrijke rol in tal verschillende biologische processen zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van de energiehuishouding, van je zenuwstelsel en spieren tot en met het reguleren van je humeur.

Ondanks dat magnesium erg belangrijk voor je is, heeft een groot deel van de bevolking een tekort aan dit mineraal, vooral vrouwen.

 

Wetenschappers hebben ontdekt dat een derde tot de helft van alle mensen een tekort heeft aan dit mineraal en dat is erg jammer omdat je lichaam dan gewoon niet optimaal functioneert. Doordat dit mineraal door de huid opgenomen kan worden maakt het een wekelijks badkamer ritueel extra aantrekkelijk om zo je tekorten weer een beetje aan te vullen en je een stuk lekkerder te voelen.

Door het gebruik van Epsom zout krijgt je lichaam een enorme boost dat ervoor zorgt dat cortisol, ons stresshormoon, wordt afgebroken. Dit komt door de chemische reactie die het maakt met de koolstof uit het cortisol.

 

De aanmaak van cortisol in ons lichaam is nodig voor stresssituaties die om directe actie vragen, wanneer je bijvoorbeeld moet vluchten of vechten. Maar we ervaren tegenwoordig al veel stress door allerlei ‘kleinere’ zaken zoals deadlines, examens, functioneringsgesprekken, spannende wedstrijden en het afwerken van to do lijstjes dat maar niet minder lijken te worden.

 

Je cortisolwaarden kunnen op deze manier langdurig aan de hoge kant blijven en op de lange termijn kan dit hele vervelende klachten geven.

 

Cortisol onderdrukt het immuunsysteem en zorgt ervoor dat er minder collageen aangemaakt wordt in de huid wat weer kan resulteren in vroegtijdige huidveroudering. HELP! Daarnaast remt het de ontwikkeling van gezonde spieren. Het afvoeren van het overtollige cortisol is dus erg gewenst.

Kaolin klei in badballen

Kaolin klei is rijk aan mineralen, ijzer magnesium, calcium, natrium en zink en heeft antiseptische, exfoliërende (peelende) eigenschappen. Het stimuleert de huid tot aanmaak van nieuwe huidcellen. En dat is fijn voor als je een egale en zachte huid wilt. 

 

Witte klei bevordert de doorbloeding van je huid en de aanwezige fytonutriënten, waaronder de mineralen silicium en aluminiumsilicaat, beschermen je huid.

Witte klei is de mildste klei van alle kleisoorten waardoor kaolin klei naast een vette huid ook heerlijk is voor gebruik op een droge huid. Het geeft je huid een soort hele milde peeling, het reinigt je poriën en maakt ze kleiner door de afvalstoffen te absorberen zodat de poriën zich weer wat sluiten met een gladdere en stralendere huid als gevolg. Fijn!


 

Oliën en boters in badballen? Voor mij een absolute must!

Ok, super leuk dat gesis en gebubbel... Maar uiteindelijk wil je een heerlijk zachte en gehydrateerde huid. Zo eentje waarbij je een heerlijk laagje op je huid voelt. En de volgende dag ook

 

Wat zit erin?

  • heerlijk geurende ongeraffineerde en dus onbewerkte fairtrade kokosolie

  • verzachtende en hydraterende wonderolie

  • zoete ongeraffineerde amandelolie

  • fairtrade shea butter

  • vitamine A

Badballen met een geur. Speciaal op maat voor jou.

Zoveel mensen, zoveel wensen. Ik heb ervoor gekozen om de badballen 100% natuurlijk te maken maar ze kunnen desgewenst gegeurd worden met een minimale hoeveelheid geurolie of etherische olie. Jij mag kiezen. En don't worry., ookal zitten er maar een paar druppeltjes geurolie in een badbal... jij en je badkamer zullen heerlijk ruiken na het nemen van een bad.

 

Heb je een super gevoelige huid kun je er dus ook voor kiezen om de badbal te laten zoals ie is, en dan ruik je een zweempje kokosgeur tijdens het badderen.

En...Hoe ga jij jouw magnesium tekort aanvullen? 

Neem een heerlijk bad met een badbal vol bitterzout (epsomzout). Of wanneer je geen bad hebt kun je kiezen voor een heerlijk magnesiumsulfaat voetenbad..

een zacht velletje én je tekorten worden aangevuld zodat jij je lekkerder in de vel voelt.

Hoe gebruik je een badbal?

Een heerlijk me-time momentje heb jij vast wel verdiend! Laat je bad vollopen, zorg dat je alles bij de hand hebt voor jouw perfecte me-time momentje en stap in het bad. Kaarsje aan, boekje erbij... of misschien een muziekje of geleide meditatie in je oren....Laat de badbal in het water zakken... Houd hem gewoon in je hand en geniet van het gesis en gebruis...kijk hoe de oliebelletjes zich een dekentje vormen op het wateroppervlak.... Verdeel met je hand de olie en botertjes door het badwater... Het kleine restje wat je nu nog in je hand hebt kun je over je décolleté/borstkas en schouders verdelen en zacht inmasseren... Heerlijk hoe dat bruist... Zak een beetje onder water om het zout eraf te laten glijden en nu kan het echte genieten gaan beginnen... voel hoe zacht je huid nu al is!

 

Wil je dit me-momentje helemaal perfect maken kun je je gezicht tijdens je badsessie ook lekker scrubben met de 'pure gold' of de 'rise & shine' gezichtsscrub... helemaal top!

Epsom zout ontgift, maar onttrekt ook water aan je lichaam. Een lekker glas koud water drinken tijdens of na het badderen is dus een goed idee.

 

Voor wie zijn badballen geschikt?

Deze olie- en boterbommetjes zijn geschikt voor alle huidtypen en kinderen vanaf 3 jaar onder toezicht. (glad bad). Een waarschuwing is wel op zijn plaats...badballen kopen van Échelon Soaps werkt verslavend... Gebruikte je je bad zelden tot nooit?...vanaf nu weer wel!

 

Gelukkig worden deze badballen ook in pakketten van 12 en 24 verkocht. Nooit meer zonder! ;-))

 

 

Wil je hetzelfde gevoel meerdere keren per week ervaren, of ben je niet in het bezit van een bad, neem dan de 'heavenly detox oily body scrub' in jouw favoriete geurtje. Deze gebruik je tijdens het douchen. Je huid voelt daarna als herboren en heerlijk zacht en lekker geurend.

Hoe bewaar je badballen het beste?

Zodra een bruisbal in contact komt met het water begint hij te bruisen. Maar hoe komt dat eigenlijk? De badballen bevatten o.a. natriumbicarbonaat en citroenzuur. Dit zijn de twee hoofdbestanddelen. Zodra deze stoffen in aanraking komen met water vindt er een scheikundige reactie plaats. Dit kan dus ook al gebeuren in een vochtige ruimte, of wanneer je je badbal zonder verpakking bewaard. Het proces wordt dan al een beetje gestart met als gevolg dat jouw bruisbal iets minder, of in het ergste geval, helemaal niet meer bruist. De bal kan een beetje ruw uit gaan zien of zelfs zacht worden,

 

Sowieso zonde om ze buiten de verpakking te bewaren, want de geur gaat hiermee ook een beetje verloren.

 

Laat de badbal tot aan gebruik dus in de verpakking en open hem pas voor gebruik.

bayh bombs echelon soaps (6).jpg
bottom of page