waarom échelon soaps?

Hoe het begon...

 

Vanuit de zoektocht naar milde en natuurlijke producten voor het eczeemhuidje van ons dochtertje is er een ware passie ontstaan voor het zelf samenstellen en produceren van o.a. natuurlijke zepen, smeerseltjes, scrubjes, oliemengsels, balsems, bad-en haarproducten zónder onnodige en vaak irriterende ingrediënten maar mét hoogwaardige plantaardige oliën, boters, zouten, kruiden en kleisoorten. Alle producten zijn waar mogelijk biologisch, ongeraffineerd, liefst fairtrade geproduceerd of betrokken van lokale ondernemers en altijd dierproef- en palmolievrij. De meeste producten zijn vegan tenzij anders aangegeven.

het is wel even wennen...

een blok échte zeep...

 

Vooral voor de jongere generatie die opgegroeid is met vloeibare zeep is het misschien even vreemd om met een stuk zeep onder de douche te stappen. We zijn inmiddels al zo gewend aan massa's geur, schuim en zeepbellen dat het voor ons gevoel zo hoort, om alleen dán weer lekker schoon en fris kunnen te worden.

 

niets is minder waar...

 

Het vele schuim droogt je huid juist uit. Natuurlijke zeep schuimt niet overmatig of is van nature meer crèmig omdat het geen stoffen zoals bijvoorbeeld SLS (Sodium Lauryl Sulphate) bevat. SLS is een reiniger, een detergent en de meest harde en uitdrogende die je in je producten kunt vinden. (je kunt er moeiteloos een aangekoekte oven mee reinigen) Het werkt zo irriterend dat het gebruikt wordt in tests om zo daarna het effect van een nieuw cosmetica ingrediënt te kunnen meten. Sodium Lauryl Sulphate maakt al in hele lage concentraties de buitenste huidlaag poreus om werkzame stoffen ( maar dus ook de niet zo goede ) dieper in de huid te laten dringen. Dit moet je gewoon niet willen. Dit geldt overigens voor meer sulfaten of andere chemische en oppervlakteactieve en stoffen zoals SLES of cocamidopropyl betaine. Kijk dus kritisch naar de ingrediëntenlijst op jouw producten. Het loont echt de moeite om je product eens onder de loep te nemen.

want, valt het jou ook op...

Dat steeds meer kinderen en jong volwassenen last hebben van allerlei eczeemachtige aandoeningen. Iedereen kan er zo een paar opnoemen in de directe omgeving. In mijn jeugd was dat meer uitzondering dan regel. Het zou je wel aan het denken moeten zetten, mij heeft het dat in ieder geval wel gedaan. Ik ben puur op gevoel afgegaan om te kunnen herleiden wat er in de loop van de jaren is veranderd en of ik daar iets mee kon. De grote verandering bleek voor mij de verandering in samenstelling van huidverzorgingsproducten te zijn en de vaak chemische toevoegingen.

experimenteren...

Ik ben me gaan inlezen, dat werd al snel een hele studie. Uiteindelijk ben ik gaan experimenteren met tal van natuurlijke ingrediënten. Na veel pogingen heb ik een oliemengsel kunnen samenstellen waar ons dochtertje heel goed op reageerde. Het trok er volledig in. Haar huidje had duidelijk 'dorst'. Ik smeerde haar minimaal 2 keer per dag in en soms zelfs nog vaker.

 

het omslagpunt...

Ik ben gaan zoeken naar natuurlijke zepen, omdat haar huidje na het douchen of badderen toch weer droog en jeukerig werd, maar kwam er al vrij snel achter dat ook daarin vaak toch nog stoffen worden verwerkt die twijfelachtig zijn. (of belastend voor het milieu, maar dat is weer een ander verhaal)  Met de inmiddels vergaarde kennis en in mijn achterhoofd de de gebruikte ingrediënten van het oliemengsel, heb ik de stap genomen om zelf zeep te gaan maken voor ons dochtertje. En ben nog elke dag blij dat ik die stap genomen heb.

ook voor jou..

 

 

Mocht je nergens last van hebben is dat natuurlijk geweldig, maar dan nog zijn deze natuurlijke zepen altijd nog vele malen een betere keuze dan welke gemiddelde drogist zeep dan ook. Daarnaast draag je bij aan een beter milieu. Loop eens binnen en neem wat proefzeepjes mee om het verzachtende effect al heel duidelijk te kunnen voelen.

contact

 

Échelon Soaps

Bakkerstraat 62

5554EE Valkenswaard

06-22699048 

040-7802156 (werkdagen)

info@echelonsoaps.nl

kvk: 17120978

Bank: NL91ABNA0562098402

woensdag 11.00 - 18.00 uur

donderdag 11.00 - 18.00 uur

zaterdag 11.00 - 18.00 uur

webshop 24/7 geopend

 

 

  • Facebook
  • Zeep Zonder Zooi Facebookgroep

Members ontvangen regelmatig leuke acties via de nieuwsbrief. Daarnaast blijf je op de hoogte van

exclusieve aanbiedingen, ins & outs, tips & tricks,

challenges & winacties, pre-orders,

kortingsvouchers enz

    SCHRIJF JE NU IN VOOR DE NIEUWSBRIEF!

wordt nu member

 

openingstijden