top of page

over mij...

Mijn naam is Harriëlle Daems, 49 lentes jong, getrouwd en moeder van een klein prinsesje. Daarnaast ben ik eigenaresse van Échelon Soaps en Échelon Styling.

 

Vanaf dat ik 6 jaar oud was wilde ik al kapster worden, dat is nooit meer veranderd. Na mijn allround opleidingen heb ik een jaar in Eindhoven gewerkt in een dames/heren salon, maar merkte al snel dat ik tegen dingen aanliep die niet bij mij pasten, die ik anders zou doen, wanneer ik ooit een eigen salon zou hebben. Ik kon mijn creativiteit niet of nauwelijks kwijt en dus besloot ik al vrij snel om de grote stap te zetten. Die naar zelfstandig ondernemer worden. Ik ben begonnen als ambulant kapster en knipte daarnaast ook in mijn salonnetje thuis.

 

Door de jaren heen heb ik me op kappersgebied gespecialiseerd  in allerlei technieken van het plaatsen van extensions, dreads en hearweaving tot aan verschillende kniptechnieken zoals het knippen van krullen, het knippen op natuurlijke valling maar vooral het knippen op gevoel. Daarnaast vind ik het belangrijk om een fijn contact met mijn klanten te hebben. Dat kan gepaard gaan met heel veel plezier tot soms het delen van een traan. Sommige klanten heb ik al vanaf dat ik met mijn opleiding bezig was en heb er veel zien opgroeien van baby naar volwassen man of vrouw. Klanten waar ik voorheen aan huis kwam in Veldhoven en Eindhoven, komen nu al jaren naar mijn salon gereden. In 2013 heb ik mijn salon voortgezet in het pandje van de oude Zadelmakerij waar mijn vader altijd met heel veel plezier gewerkt heeft. Ik verkocht daarnaast cadeauartikelen vooral gericht op kinderen.

 

Op 3 oktober 2013 mochten we trotse ouders worden van een lief klein bijzonder meisje. Ze is ons grote geschenk. Na jaren van miskramen, onderzoeken en ellende mocht eindelijk onze grootste wens in vervulling gaan. Het innemen van een dagelijkse dosis kinder aspirine maakte dat ik toch nog moeder mocht worden. Wat een verrijking van je leven! Ze belichaamd alles waar ik ooit van droomde en meer… daarnaast heeft ze me nu zonder dat ze zich ervan bewust is, een grote passie gegeven, het ontwikkelen en vervaardigen van natuurlijke verzorgingsproducten. Een nieuwe missie om bewustwording te creëren omtrent alle chemische toevoegingen in de reguliere producten, en bewijzen dat het beter, gezonder en fijner kan zonder.

 

What makes me tick

Allereerst ben ik erg creatief, ik zie in alles wel iets wat ik er nog meer van kan maken, of waar ik het voor kan (her)gebruiken. Helaas houden we daar ook een overvolle schuur en zolder aan over… en aangezien het schijnbaar erfelijk bepaald is, wordt dat alleen nog maar erger met een tweede knutsel fanaat in huis. Toen ik nog wat meer vrije tijd had schilderde ik veel, maakte 3D schilderijen, ook op bestelling. Ik hou van koken, van nieuwe recepten uitproberen en ze aan te passen naar mijn eigen idee. Ik geloof niet dat ik ooit een recept strikt opgevolgd heb. Mijn persoonlijke touch moet overal in terugkomen. Ik hou niet zo van binnen de lijntjes kleuren.

 

Ik ben van het ‘alles zelf doen’, kan moeilijk dingen uit handen geven. Ik begin aan projecten waar ik in de eerste instantie niet in thuis ben maar gaandeweg leer ik veel en pas het toe. Voorbeeld: Deze zeepwebshop heeft me heel veel kruim gekost, maar heb hem wél helemaal zelf gemaakt, ook die van mijn salon.

 

Verder kan ik behoorlijk impulsief zijn en ik heb een brede interesse. Er is eigenlijk niets wat ik ooit wilde doen en niet gedaan heb. Ik begin gewoon en maak me bekend met alles wat erbij komt kijken. Ik zal nooit kunnen zeggen dat ik spijt heb van iets dat ik niet gedaan heb, (behalve dan de wens om vloeiend Italiaans leren spreken in Italië).  Ik heb mijn duikbrevetten behaald en op -48 meter gedoken in Egypte terwijl ik eigenlijk een soort van water/ dieptevrees heb. Ik ben daar een paar keer alleen naartoe geweest. Ook best spannend. Ik ben in het bezit van een motorrijbewijs ondanks dat ik altijd filmpjes van scenario’s in mijn hoofd heb hoe gruwelijk mis alles kan gaan. Maar, ik heb het gedaan en ben er trots op. Laten we het erop houden dat ik van persoonlijke overwinningen hou.

Verder ben ik impulsief, gedreven en in het bezit een grote dosis passie, doorzettingsvermogen en enthousiasme voor alles wat ik leuk vind en kan hierin gemakkelijk doorslaan. Ik stort me er volledig in en blijf doorgaan totdat het af is. Een rem bezit ik niet echt. Mijn perfectionisme is hierin meteen ook mijn grootste struikelblok. Mijn zeepwebshop was bijvoorbeeld al maanden actief voordat ik hem lanceerde omdat er altijd wel iets is wat beter of anders kan. Ik heb besloten dat ik hierin flexibeler naar mezelf moet zijn, heb het losgelaten (hoe moeilijk ook), gaandeweg kan ik immers altijd nog extra informatie toevoegen en aanpassingen doen.

 

Ik kom structureel tijd tekort. Het is altijd druk in mijn hoofd, zoveel ideeën, zoveel dingen die ik nog moet of wil doen. Mijn gedachten gaan sneller dan ik kan spreken en dat zorgt ervoor dat ik vaak mijn zinnen niet afmaak omdat ik er onbewust vanuit ga dat iedereen wel snapt wat ik eigenlijk wil zeggen. En als ik dan ook nog eens gepassioneerd of enthousiast over iets ben kan dat voor anderen nogal verwarrend overkomen. oeps…

 

Structuur is vaak lastig in combinatie met creatieve geesten, zo ook bij mij. Ondanks het feit dat ik graag het heft in eigen hand wil houden, lees: alles zelf doen, heb ik inmiddels toch hulp geaccepteerd voor alles wat met cijfertjes te maken heeft om zo een gestructureerd bedrijfje te kunnen runnen en heb ik een ondernemerscursus gevolgd.

 

Ik heb lieve mensen om me heen die in me geloven, die me steunen in mijn beslissingen en me helpen te relativeren en afremmen waar nodig. Want mijn ideeën voor handgemaakte ambachtelijke zeep mogen dan wel onuitputtelijk zijn, mijn lichaam en geest helaas niet.

 

Tot slot…

Het is mijn droom /passie om mensen mee te nemen in mijn missie, ze bewuster te maken, om ze kennis te laten maken met natuurlijke huidverzorging, natuurlijke zeep en badproducten. Een gezonde start voor baby’s en kinderen maar ook zéker nog niet te laat voor ons.

 

Dit was een kijkje in mijn verleden, heden en droomtoekomst…

 

 

Liefs,

Harriëlle

harrielle echelon soaps (2).png
bottom of page