top of page
Original on Transparent_edited_edited_ed

         Glycerine

 

Glycerine (ook wel glycerol genoemd)  is een van de best hydraterende stoffen voor de huid. Deze is van nature ook in de huid aanwezig.

Glycerine wordt gewonnen uit plantaardige of dierlijke olie ( ik gebruik alleen de plantaardige versie). Het is een humectant. Humectanten zijn in staat om vocht aan te trekken en vast te houden in de huid. Het kan de hoornlaag binnendringen waarna het zich aan water bindt en zo dus vochtverlies tegengaat. Deze eigenschappen maken dat de huid lang gehydrateerd blijft en het draagt bij aan een verbeterde huid barrière.

 

*Glycerine ontstaat op natuurlijke wijze tijdens het zeepproces (helaas halen de grote zeepfabrikanten het eruit en verkopen ze het als bijproduct omdat dit meer opbrengt)

Glycerine heeft een sterke hygroscopische werking en trekt als het ware water aan op de huid en houdt het daar vast. Naast het hydraterend vermogen heeft glycerine ook een positieve invloed op de elasticiteit van de huid en het herstellend vermogen van de opperhuid. 

 

De glycerine die ik gebruik is afkomstig van raapzaden uit Frankrijk, niet van palm!

 

Glycerine wordt ( naast dat ze op natuurlijke wijze ontstaan tijdens het zeepproces)  als extra toevoeging gebruikt in o.a. scrubs, lotions en zepen van Échelon Soaps.

bottom of page