top of page
Original on Transparent_edited_edited_ed

  Kaolin 

Klei

Kaolin klei wordt ook wel Kaoline of witte klei genoemd. Kaolin klei is een zachte kleisoort. Het werd voor het eerst ontdekt in de Kao-Ling Bergen in Zuid-Oost China. Het werkt absorberend en trekt gifstoffen en oneffenheden uit de huid.

Door deze witte klei worden allerlei processen in de huid in gang gezet, zoals het stimuleren van de aanmaak van collageen. Hierdoor ziet de huid er jonger, stralender uit en het bevordert daarnaast de elasticiteit van de huid. Geef jezelf daarom eens wat vaker een me-time momentje door het aanbrengen van een heerlijk maskertje zoals ‘Snow White’ en waan jezelf in een spa!

Kaoline

  • De klei is bijzonder zacht van structuur. 

  • Is kalmerend voor huid en haar.

  • In solid shampoo bars heeft het een verdikkend effect zonder het haar zwaar te maken.

  • Ook geschikt voor de gevoelige huid.

  • Werkt ideaal bij een vette huid met puistjes en meeëters

  • Werkt desinfecterend

  • Verbetert de doorbloeding van de huid.

  • Reinigt intensief en herstelt de vochtbalans in huid en haar.

  • Bindt zich aan overtollig vet, talg en vuil.

  • geeft je haren een mooie glans.

Kaolin klei wordt veel gebruikt in de producten van Échelon Soaps.

Haarverzorging met Kaolin klei

In de shampoo bars, ook wel haarzeep genoemd, heeft Kaolin een zacht reinigend vermogen waardoor alle afvalstoffen, talg, milieuverontreinigingen en dode huidcellen gemakkelijk afgevoerd kunnen worden. Het geeft je haren een boost en meer volume. Je krijgt er heerlijk zachte, glanzende haren plus een rustige hoofdhuid voor terug. 

Je kunt er een maskertje van maken die ook meteen de opbouw van allerlei verzorgingsproducten uit je haar kan verwijderen. Het maskertje wordt dan ook vaak gebruikt als een detoxmasker voordat je aan een natuurlijke shampoo begint zonder siliconen, of als je één keer in de zoveel tijd de opbouw van wax en andere minerale oliën bevattende stylingproducten uit je haar wil verwijderen.

 

Je kunt de kaolin klei mengen met water (en eventueel een klein scheutje azijn voor extra glans) Wrijf het in je haren en laat het ongeveer 25 minuten inwerken en spoel goed uit. Je kunt ook een beetje toevoegen aan je shampoo (mocht je niet allang over zijn gegaan op de betere variant...de shampoo bar)

CG METHODE

Kaolin is perfect voor krullend haar omdat het de krullen mooier uit laat komen en het zorgt ervoor dat het vocht beter behouden wordt.

 

(Kaolin klei heeft een mildere werking als bentoniet klei. Ben je op zoek naar een andere kleisoort, kijk dan bij detoxy darling)

Huidverzorging met Kaolin klei

MASKER:

Gebruik 'Snow White' om een heerlijk maskertje van te maken.

meng een kleine hoeveelheid met wat water. Gebruik hierbij geen metalen voorwerpen omdat      anders de werking verloren kan gaan. Laat het maskertje ongeveer 10-15 minuten z'n werk doen, maar laat het niet helemaal opdrogen. (Je kunt eventueel een paar druppeltjes olie door het papje mengen alleen brengt het maskertje dan wel wat vervelender aan merkte ik)

Afnemen met ruim warm water en je gezicht bijvoorbeeld voorzien van het "queen of the night" serum. 

 

Je kunt het ook plaatselijk gebruiken op een pukkeltje voor het slapen gaan. In de ochtend met warm water verwijderen. Je huid zal gladder, zachter en strakker aanvoelen. Geschikt voor zowel een droge als vette huid.

 

LICHAAMSPOEDER:

Doe wat poeder in een schaaltje waar je een beetje van je favoriete parfum in hebt gespoten. goed roeren totdat je geen korreltjes meer ziet en laten drogen. Eventueel gooi je er nog een leuk glittertje door. Pak een grote poederkwast en dust je huid voor een subtiele geur die lang blijft hangen op je porseleinzachte huid.

NATUURLIJKE ZEPEN:

De natuurlijke zepen krijgen door de toevoeging van Kaolin een heerlijke slib, een fijn glad gevoel op de huid. En je zorgt ervoor door deze zeep dagelijks te gebruiken dat jouw velletje glad en zacht blijft.

bottom of page