top of page

Scrubben, een echte must!Waarom zou je exfoliëren?


Volgens de dermatologen is exfoliatie het proces waarbij dode huidcellen van de buitenste laag van de huid worden verwijderd. Dit is om verschillende redenen essentieel maar allereerst voelt het gewoon super lekker op de huid en na afloop wil je constant voelen hoe zacht je huid wel niet is.. Lekker toch!


Lees hier enkele redenen waarom het goed is om je gezicht en lichaam regelmatig te scrubbenScrubben vermindert de verschijning van hyperpigmentatie.

Of het nu gaat om littekens of gewoon onzuiverheden, hyperpigmentatie is nooit welkom. (hyperpigmentatie is het wetenschappelijke woord voor donkere vlekken doordat pigmentcellen dicht bij elkaar zijn gaan liggen) Dit kan worden veroorzaakt door onbeschermde blootstelling aan de zon, hormonen door zwangerschap, acnelittekens of vormen van melasma (een soort pigmentatie “masker” in je gezicht). De vervelende donkere vlekken kunnen worden verbeterd door de bovenste lagen van de huid te exfoliëren die het pigment bevatten dat de bron van verkleuring teweeg brengt.


Hoewel scrubben geen wondermiddel is, en je donkere vlekken zeker niet wegschrobt na één keer gebruik, kun je na verloop van tijd merken dat deze vlekken lichter van kleur worden dankzij het verwijderen van deze dode huidcellen.Scrubben Houdt de poriën schoon en vrij van verstoppingen.

Verstopte poriën kunnen een aantal nadelige gevolgen hebben. Van pukkeltjes tot puistjes en mee-eters , poriën verstopt met bacteriën en onreinheden doen geen goed voor de huid. Gelukkig kan exfoliëren hier ook bij helpen. Je huid kan gemakkelijker het overtollige talg afvoeren doordat de huid geen last heeft van de opeengestapelde huidcellen.Scrubben kan puistjes helpen verminderen.

Het hebben van acne of puistjes is gedeeltelijk het gevolg van het aan elkaar plakken van huidcellen en verstopping van de poriën. Door de hoeveelheid van huidcellen die op het huidoppervlak te verminderen, wordt de kans dat dit gebeurt effectief verminderd.Scrubben vermindert de verschijning van fijne lijntjes en rimpels.Hoewel exfoliëren niet per se de tekenen van huidveroudering wegneemt , kan het proces van het onthullen van een frisse, jeugdige huid het uiterlijk van deze tekenen zeker wel minder doen lijken. Gunstig. Exfoliatie geeft de huid een glansje, je weet wel, die glow die we allemaal wel willen. Wanneer de lagen dode huid worden verwijderd, verschijnt er een nieuw blootgestelde huidlaag en helpt deze het licht beter te reflecteren. Het resultaat? Een stralende en strakker ogende huid die er jonger uitziet.Scrubben stimuleert de aanmaak van collageen.

Regelmatig scrubben helpt ook om de collageensynthese te stimuleren. Dit is dé sleutel tot het verbeteren van alle textuur- en kleurverschillen in de teint van je huid. Hoe meer collageen je huid produceert, hoe sneller de huidcellen zich kunnen herstellen, waardoor lijntjes, rimpels, verlies van stevigheid en zelfs donkere vlekken minder kans krijgen.Scrubben verbetert de opname van huidverzorgingsproducten.

Als je niet scrubt, verzamelen zich lagen dode huidcellen op je huid waardoor deze er dof, droog en, nou ja, levenloos uit kan gaan zien. Om nog maar te zwijgen van het feit dat wanneer je een serum aanbrengt, het niet echt veel zal doen dankzij de soort barrière van dode huidcellen die zich heeft opgebouwd. Wanneer de bovenste laag dode en beschadigde cellen is verwijderd, kunnen al je favoriete huid actieve stoffen beter doordringen en daadwerkelijk resultaten opleveren. Want laten we eerlijk zijn, zo zonde om ook maar één druppel van Goddess, Queen of the night of Purity te verspillen.Scrubben helpt je om je make-up beter en mooier aan te brengen.

Heb je ooit een concealer of foundation aangebracht om vervolgens te constateren dat het er niet helemaal glad en vlekkeloos uitziet als een tweede huid, maar in plaats daarvan hobbelig, korrelig en zelfs vlekkerig? Dode huid kan hier de oorzaak van zijn. Als je regelmatig scrubt, heeft je cosmetica een schoon en glad oppervlak om zich aan te hechten. Zo ziet make-up eruit als een echte huid, en niet als aangekoekte cosmetica.
Soorten exfoliatie.

Nu we precies weten waarom je exfoliatie nooit, nooit zou moeten overslaan, laten we de twee soorten exfoliators bespreken die er zijn. Als eerste zal ik het hebben over de meer populaire en algemeen bekende handmatige exfoliant. Met deze scrub wordt meestal gebruik gemaakt van een soort korrels zoals zout, suiker of gemalen granen en zaden om dode huidcellen los te maken en zachtjes weg te “schrobben”.

Aan de andere kant kunnen er chemische exfolianten gebruikt worden om dode huidcellen af ​​te breken en te verwijderen. Dit zijn gewoonlijk fruitzuren. De sterkte van het zuur kan worden aangepast om een ​​veilige, milde en effectieve exfoliatie voor alle huidtypes te creëren. Je gaat hiervoor naar een schoonheidsspecialiste, of dermatoloog.En zoals altijd, sla de hydratatie niet over nadat je hebt gereinigd en geëxfolieerd. Dit kan met een crème of serum.Kies voor een exfoliant die mild en zacht is voor de huid en vermengd met hydraterende ingrediënten zoals oliën, boter of was om de huid glad te maken en te beschermen. Zie hiervoor Pure Gold en Rise and Shine, twee heerlijke gezichtsscrubs op basis van oliën, boters en eventueel aangevuld met etherische oliën.Conclussie

Scrubben is een must, ongeacht je huidtype. Regelmatige exfoliatie heeft verschillende voordelen voor de huid, maar de sleutel tot succes ligt in het vinden van de beste exfoliant voor jouw huidtype. Maar wat je ook doet, zorg ervoor dat een goede milde scrubsessie een vast onderdeel wordt van je wekelijkse huidverzorgingsroutine. Een maskertje op zijn tijd kan hierin ook een fijne ondersteuning geven.


Ik heb in dit stukje het scrubben van het gezicht behandelt, maar voor je lichaam is het natuurlijk ook van toepassing. Je krijgt er een zachtere, goed doorbloedde en gladdere huid voor terug die ook nog eens mooier egaal bruin zal kleuren door het zonnetje. De scrubs voor het lichaam zijn ook voorzien van vele verzorgende en hydraterende bestanddelen. Kijk hiervoor bij ‘Heavenly” Oily detox body scrub.Scrub altijd met een zachte hand en vermijdt de dunne huid rond de ogen.


Scrub-ze! 

Wil je nog meer weten over de verschillende producten, klik op het plaatje van de producten hieronder.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page