top of page
20201025_150853.jpg
Original%20on%20Transparent_edited.png

 solid shampoo bars

haarzeep /
CG Methode


informatie
en tips over haarzeep

Een solid shampoo bar, ook wel haarzeep genoemd, is een zeep dat speciaal ontwikkelt is om je haar mee te kunnen wassen. Net zoals de zepen, bevatten shampoo bars enkel de nodige ingrediënten met uiteenlopende eigenschappen. Maar altijd zacht maar effectief reinigend, voedend, beschermend, hydraterend en verzorgend. Er komen geen chemische of synthetische toevoegingen aan te pas. Gewoon puur. Je kunt het crèmige schuim van je shampoo bar met een gerust hart door het afvoerputje zien verdwijnen omdat alle ingrediënten biologisch afbreekbaar zijn. Dan daarbij bespaar je het milieu van alweer een paar plastic flessen. Misschien zelfs wel 2 of 3. Dit is natuurlijk afhankelijk van het gebruik en de lengte van je haar.

 

Een solid shampoo bar gebruiken kan even wennen zijn

 

Een shampoo bar, een blok haarzeep...het kan wel even wennen zijn voor mensen die nu het haar wassen met een shampoo en/of conditioner met siliconen of andere stofjes. Deze kunnen zich vastzetten in de schubbenlaag en aan de schacht van het haar. Dat moet 'slijten' en kan soms wat tijd en geduld vergen. Soms heeft je haar wel een paar weken nodig om te wennen aan de nieuwe manier van wassen en kan je haar wat stroef of vettig aan blijven voelen. Even volhouden dus. Maar de tijd breekt aan dat je haar heerlijk zacht en glanzend wordt en meer volume krijgt. Wanneer je haar onverhoopt toch nog wat droog lijkt, kun je een conditioner gebruiken die siliconenvrij is en uiteraard liefst ook parabenenvrij. Maar beter nog gebruik je deze heerlijke solid conditioner bar "Mermaid". Hij is speciaal ontwikkelt voor mensen met wat droger haar of met krullen. 

 

Hoe gebruik je een solid shampoo bar of haarzeep?

Een shampoo bar of haarzeep is heel erg makkelijk in het gebruik. Maak je haren en de shampoo bar goed nat. Wrijf hem tussen je handen en verdeel het romige schuim over je haren of wrijf de bar rechtstreeks over je hoofd. Net wat jij het prettigst vindt. Spoel je haren en herhaal de behandeling. Want wist je dat je eigenlijk altijd 2x je haren moet wassen? 1x om alle verontreinigingen die in de buitenlucht aanwezig zijn zoals uitlaatgassen en kookluchtjes uit je haren te verwijderen en 1x om overtollig talg van de hoofdhuid te verwijderen. Tijdens de tweede keer wassen masseer je de hoofdhuid zodat alle ingrediënten goed hun werk kunnen doen. Daarna spoel je je haren grondig uit. Vergeet hierbij het gedeelte op het achterhoofd niet (daar waar de welving naar je nek zich bevindt). Dit plekje wordt nogal eens overgeslagen en daardoor kunnen er botertjes en olietjes uit de shampoo bar achterblijven en zal je haar wat vettig aan blijven voelen. Even op letten dus.

 

Hoe bewaar je een solid shampoo bar?

Na gebruik droog je de haarzeep het beste even tussen je handdoek zodat de shampoo bar niet te lang nat blijft. Zeker bij de hot process shampoo bars is het belangrijk om je dit gewoon even aan te wennen. Zo kun je erg lang doen met een blokje.

Appelazijnspoeling voor de haren

Je kunt ook een appelazijnspoeling maken. 1 deel appelazijn op 5 à 6 delen water. Hier moet je even je weg in vinden. Je spoelt hiermee je haren nadat je ze gewassen hebt met je favoriete haarzeep. Er wordt gezegd dat je de azijn nadien niet meer ruikt...maar dat werkt bij mij blijkbaar net even anders... (en ik hou niet zo van azijngeur) 

 

Voor mannen en vrouwen met kort haar die normaal gesproken alleen een shampoo gebruiken zonder al te veel poespas (de goedkopere shampoos) gaat het vaak wél meteen de eerste keer goed en hoor ik vaak dat de haren wat dikker of voller aanvoelen. Fijn toch!

CG proof!

(curly girl methode)

Voor de mensen die in het bezit zijn van een krullende haardos heb ik goed nieuws! Deze CG shampoo bar is bij uitstek geschikt om je haren mooier te laten krullen dan ooit tevoren. En deze CG shampoo bar ook. Geen sulfaten die de toch al vaak droge haarstructuur extra uitdrogen en geen siliconen die de krullen verzwaren. Win win! Ook hiervoor geldt, je kunt de curly girl shampoo bar gebruiken in combinatie met een siliconenvrije en liefst ook parabenenvrije conditioner. De verschillende kleisoorten die aan sommige haarzepen zijn toegevoegd zoals kaolin klei, bentoniet klei en rhassoul klei geven de haren extra volume. Honing geeft het haar meer glans en de vitaminen en proteïnen beschermen de haren o.a tegen breuk.

 

Alle solid shampoo bars zijn zonder cocamidopropyl betaine

Op veler verzoek

En sssst... er is een speciaal 2-staps serum in de ontwikkeling/testfase voor krullend haar ( maar ook zeer geschikt voor droog en beschadigd haar) Het wordt op dit moment getest door mensen met verschillende krulstructuren... deze kun je straks dus gebruiken tijdens jouw curly girl (GC) methode... Ook ben ik naast de 'Mermaid' nog andere conditionerbars aan het testen en finetunen hou de site en social media dus in de gaten voor het laatste nieuws hierover!

20201025_150853.jpg
bottom of page