20201025_150853.jpg

 shampoo bars/

haarzeep

aanvullende

informatie

en tips

Een solid shampoo bar, ook wel haarzeep genoemd, is een zeep dat speciaal ontwikkelt is om je haar mee te kunnen wassen. Net zoals de zepen, bevatten shampoo bars enkel de nodige ingrediënten met uiteenlopende eigenschappen. Maar altijd voedend, beschermend, hydraterend en verzorgend. Er komen geen chemische of synthetische toevoegingen aan te pas. Gewoon puur. Je kunt het crèmige schuim van je shampoo bar met een gerust hart door het afvoerputje zien verdwijnen omdat alle ingrediënten biologisch afbreekbaar zijn. Dan daarbij bespaar je het milieu van alweer een paar plastic flessen. Misschien zelfs wel 2 of 3. Dit is natuurlijk afhankelijk van het  gebruik en de lengte van je haar.

 

Even

wennen

 

Een shampoo bar, een blok haarzeep...het kan wel even wennen zijn voor mensen die nu het haar wassen met een shampoo en/of conditioner met siliconen of andere stofjes. Deze kunnen zich vastzetten in de schubbenlaag en aan de schacht van het haar. Dat moet 'slijten' en  kan tijd en geduld vergen. Soms heeft je haar wel een paar weken nodig om te wennen aan de nieuwe manier van wassen en kan je haar wat stroef of vettig aan blijven voelen. Even volhouden dus. Maar de tijd breekt aan dat je haar heerlijk zacht en glanzend wordt en meer volume krijgt. Wanneer je haar onverhoopt toch nog wat droog lijkt, kun je ( tot de tijd dat ik een fijne solid conditioner bar heb ontwikkelt:-) gewoon een conditioner gebruiken die siliconenvrij is en liefst ook parabenenvrij. Of je maakt een appelazijnspoeling. 1 deel appelazijn op 5 à 6 delen water. Hier moet je even je weg in vinden. Je spoelt hiermee je haren na het wassen met je favoriete haarzeep . Voor mannen en vrouwen met kort haar die normaal gesproken alleen een shampoo gebruiken gaat het vaak wél meteen de eerste keer goed en hoor ik vaak dat de haren wat dikker of voller aanvoelen. Fijn toch!

CG proof!

(curly girl methode)

Voor de mensen die in het bezit zijn van een krullende haardos heb ik goed nieuws! Deze CG shampoo bar is bij uitstek geschikt om je haren mooier te laten krullen dan ooit tevoren. Geen sulfaten die de toch al vaak droge haarstructuur extra uitdrogen en geen siliconen die de krullen verzwaren. Win win! Ook hiervoor geldt, je kunt de curly girl shampoo bar gebruiken in combinatie met een siliconenvrije en liefst ook parabenenvrije conditioner.

 

En sssst... er is een speciaal 2-staps serum in de ontwikkeling/testfase voor krullend haar ( maar ook voor droog en beschadigd haar) en wordt op dit moment getest door mensen met verschillende krulstructuren... deze kun je straks dus gebruiken tijdens jouw curly girl (GC) methode...hou de site en social media dus in de gaten voor het laatste nieuws hierover!

20201025_150853.jpg

contact

Échelon Soaps

Bakkerstraat 62

5554EE Valkenswaard

06-22699048

040-7802156

KVK:17120978

BANK: NL91ABNA0562098402

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

openingstijden 

woensdag  11.00 - 18.00 uur

donderdag 11.00 - 18.00 uur

zaterdag    11.00 - 18.00 uur

webshop 24/7 geopend

gratis member worden

schrijf je in voor de nieuwsbrief voor speciale member-only acties