top of page
Original%20on%20Transparent_edited.png

Badbruisballen
Bathbombs
Bath Bombs
Badballen
énVoetenbadjes

 

voor jouw me-time momentje

Badbruisballen voor nét dat beetje extra luxe in je badkamer

 

Badbruisballen zijn populair. Badbruisballen zijn gewoon heerlijk. Steeds meer mensen nemen op z'n tijd een heerlijk ontspannen bad met een badbal.

 

Ik zeg: "goed bezig!"

 

Het sissende en sputterende geluid waarbij de badbal in een minuut of 5 al haar heerlijke ingrediënten afgeeft aan het water geeft een mooi schouwspel. Je ziet de kleurtjes lichte baantjes trekken door het water en er komen oliebelletjes

vrij die een mooi dekentje vormen op het water. 

(teveel kleurstof in combinatie met de boters en oliën is geen goed idee... dan blijven de pimenten op je huid achter omdat er geen schuimvormer/sulfaat/emulgator aan toegevoegd is. De bathbombs die jouw bad verkleuren in een regenboog bevatten allemaal in meer of mindere mate sulfaten, en dat is dan weer net even jammer... én het strookt niet met mijn visie)

Wat zit er in een bruisbal? Echt goede bath bombs maken is niet la la la klaar... 

 

Op de vraag "wat zit er in een bruisbal" is geen eenduidig antwoord te geven. Het ligt er maar net aan wie de producent is en welke eigenschappen ze willen dat deze bathbombs hebben. Vaak is het een kwestie van massaproductie en naast de twee belangrijkste ingrediënten die ervoor zorgen dat de badbruisbal ook echt bruist, is er niet heel veel aan toegevoegd dat voedend, verzachtend, ontgiftend en hydraterend werkt. Sterker nog, vaak zitten ze vol met sulfaten, schuimmiddelen en niet zo huidvriendelijke bewaarmiddelen zoals phenoxyethanol. Deze stoffen zorgen ervoor dat je eigenlijk ligt te weken in sulfaten en twijfelachtige ingrediënten zonder echte toegevoegde waarde en waardoor je huid alleen maar droger wordt. 

Sulfaten in een bathbomb? Niet mijn idee van een fijn me-time momentje 

Deze bath bombs zijn anders. Ze zijn een absolute weldaad voor je huid en hebben naast heel veel lekkere olietjes en botertjes met een hydraterende en verzachtende werking ook nog een detox effect door het aanwezige epsomzout en kaolin klei.

 

Een zacht velletje én je tekorten worden aangevuld. Bath bombs maken dat jij je lekkerder in de vel voelt.

Epsom zout in badballen

Magnesium is een van de meest belangrijke mineralen voor ons lichaam. Zo speelt het mineraal een belangrijke rol in tal verschillende biologische processen zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van de energiehuishouding, van je zenuwstelsel en spieren tot en met het reguleren van je humeur.

Ondanks dat magnesium erg belangrijk voor je is, heeft een groot deel van de bevolking een tekort aan dit mineraal, vooral vrouwen.

 

Wetenschappers hebben ontdekt dat een derde tot de helft van alle mensen een tekort heeft aan dit mineraal en dat is erg jammer omdat je lichaam dan gewoon niet optimaal functioneert. Doordat dit mineraal door de huid opgenomen kan worden maakt het een wekelijks badkamer ritueel extra aantrekkelijk om zo je tekorten weer een beetje aan te vullen en je een stuk lekkerder te voelen.

Epsom zout...GOED VOOR JE HUMEUR

Door het gebruik van Epsom zout krijgt je lichaam een enorme boost dat ervoor zorgt dat cortisol, ons stresshormoon, wordt afgebroken. Dit komt door de chemische reactie die het maakt met de koolstof uit het cortisol.

 

De aanmaak van cortisol in ons lichaam is nodig voor stresssituaties die om directe actie vragen, wanneer je bijvoorbeeld moet vluchten of vechten. Maar we ervaren tegenwoordig al veel stress door allerlei ‘kleinere’ zaken zoals deadlines, examens, functioneringsgesprekken, spannende wedstrijden en het afwerken van to do lijstjes dat maar niet minder lijken te worden.

 

Je cortisolwaarden kunnen op deze manier langdurig aan de hoge kant blijven en op de lange termijn kan dit hele vervelende klachten geven.

 

Cortisol onderdrukt het immuunsysteem en zorgt ervoor dat er minder collageen aangemaakt wordt in de huid wat weer kan resulteren in vroegtijdige huidveroudering. HELP! Daarnaast remt het de ontwikkeling van gezonde spieren. Het afvoeren van het overtollige cortisol is dus erg gewenst.

Kaolin klei in badbruisballen

 

Kaolin klei is rijk aan mineralen, ijzer magnesium, calcium, natrium en zink en heeft antiseptische, exfoliërende (peelende) eigenschappen. Het stimuleert de huid tot aanmaak van nieuwe huidcellen. En dat is fijn voor als je een egale en zachte huid wilt. 

 

Deze witte klei bevordert de doorbloeding van je huid en de aanwezige fytonutriënten, waaronder de mineralen silicium en aluminiumsilicaat, beschermen je huid.

Kaolin klei is de mildste klei van alle kleisoorten waardoor deze klei naast een vette huid ook heerlijk is voor gebruik op een droge huid. Het geeft je huid een soort hele milde peeling, het reinigt je poriën en maakt ze kleiner door de afvalstoffen te absorberen zodat de poriën zich weer wat sluiten met een gladdere en stralendere huid als gevolg. Fijn!

 

Een magnesiumsulfaatbad is zo fijn!

Oliën en boters in badbruisballen?
Voor mij een absolute must!

Ok, super leuk dat gesis en gebubbel... Maar uiteindelijk wil je een heerlijk zachte en gehydrateerde huid. Zo eentje waarbij je een heerlijk laagje op je huid voelt. En de volgende dag ook nog!

 

Wat zit er dan in wat hét verschil maakt met de reguliere bath bombs?

  • heerlijk geurende ongeraffineerde en dus onbewerkte fairtrade kokosolie

  • verzachtende en hydraterende wonderolie

  • zoete ongeraffineerde amandelolie

  • fairtrade shea butter

  • vitamine A

  • epsom zout

  • kaolin klei

  • fairtrade cacaoboter

·          

Bruisballen kopen met een geur speciaal op maat voor jou. 

Zoveel mensen, zoveel wensen. Ik heb ervoor gekozen om de bathbombs 100% natuurlijk te maken maar ze kunnen desgewenst gegeurd worden met een minimale hoeveelheid geurolie of etherische olie. Jij mag kiezen. En don't worry., ookal zitten er maar een paar druppeltjes geurolie in een badbal... jij en je badkamer zullen heerlijk ruiken na het nemen van een bad.

 

Heb je een super gevoelige huid kun je er dus ook voor kiezen om de bruisbal te laten zoals ie is, en dan ruik je een zweempje kokosgeur tijdens het badderen. 

NOTE: check altijd even de ingrediëntenlijst wanneer je een bath bomb wil kopen. Staat parfum of fragrance al meteen op de 3e, 4e of 5e plek van de in totaal, laten we zeggen, 15 ingrediënten? Zoek dan maar even verder... Gelukkig zit je hier meteen goed! Pssst.... plek 12

Bruisballen kopen heb je hier zo gedaan, maar hoe gebruik je een badbruisbal?

Een heerlijk me-time momentje heb jij vast wel verdiend! Koop een bath bomb en laat hem geuren met je favoriete geurtje... een maal thuis laat je het bad vollopen, zorg dat je alles bij de hand hebt voor jouw perfecte me-time momentje en stap in het bad. Kaarsje aan, boekje erbij... of misschien een muziekje of geleide meditatie in je oren....Voor een goede badsessie trek je minimaal een half uurtje uit.

Laat de bathbomb in het water zakken... Houd hem gewoon in je hand en geniet van het gesis en gebruis...kijk hoe de oliebelletjes zich een dekentje vormen op het wateroppervlak.... Verdeel met je hand de olie en botertjes door het badwater... Het kleine restje wat je nu nog in je hand hebt kun je over je décolleté/borstkas en schouders verdelen en zacht inmasseren... Heerlijk hoe dat bruist... Zak een beetje onder water om het zout eraf te laten glijden en nu kan het echte genieten gaan beginnen... voel hoe zacht je huid nu al is!

 

Klaar met badderen? Spoel je huid kort af en dep je lichaam droog.

 

Epsom zout ontgift, maar onttrekt ook water aan je lichaam. Een lekker glas koud water drinken tijdens of na het badderen is dus een goed idee!

Voor wie zijn badbruisballen geschikt?

Deze olie- en boterbommetjes zijn geschikt voor alle huidtypen en kinderen vanaf 3 jaar onder toezicht. (glad bad). Een waarschuwing is wel op zijn plaats...bathbombs kopen van Échelon Soaps werkt verslavend... Gebruikte je je bad zelden tot nooit?...vanaf nu weer wel!

​Gelukkig worden deze bruisballen ook in pakketten van 6, 12 en 24 verkocht. Nooit meer zonder! ;-))

Hoe bewaar je je badballen het beste?

 

Zodra een bruisbal in contact komt met het water begint hij te bruisen. Maar hoe komt dat eigenlijk? De badballen bevatten o.a. natriumbicarbonaat en citroenzuur. Dit zijn de twee hoofdbestanddelen. Zodra deze stoffen in aanraking komen met water vindt er een scheikundige reactie plaats. Dit kan dus ook al gebeuren in een vochtige ruimte, of wanneer je je badbal zonder verpakking bewaard. Het proces wordt dan al een beetje gestart met als gevolg dat jouw bruisbal iets minder, of in het ergste geval, helemaal niet meer bruist. De bal kan een beetje ruw uit gaan zien of zelfs zacht worden,

 

Sowieso zonde om ze buiten de verpakking te bewaren, want de geur gaat hiermee ook een beetje verloren.

Laat de badbal tot aan gebruik dus in de verpakking en open hem pas voor gebruik.

Kan je een bruisbal vaker gebruiken?

Het is niet verstandig om een bruisbal vaker te gebruiken. Wanneer deze in het water is geweest kunnen er schimmels en bacterien in ontstaan, en dat wil je natuurlijk niet. Je kunt hem eventueel doorsnijden, maar dan is de werking van het epsomzout minder. Liever één keer minder badderen dan twee keer met een gehalveerde werking

Vrouwelijke ongemakken zoals schimmelinfecties

Je hebt vast wel eens gehoord over badballen die schimmelinfecties in de hand werken. Hierbij moet wel een kanttekening geplaatst worden. De bruisballen die hiervoor verantwoordelijk kunnen zijn, zijn die met sulfaten, hoge doseringen parfum en heel veel kleurstoffen. Super leuk hoor dat je ineens in een regenboogbad zit met glitters en knetters om je oren, maar voor "down there" is het niet zo'n pretje. Het is nogal een aanslag op de natuurlijke zuurgraad van de vrouwelijke geslachtsdelen. Ook worden deze 'toverbal bathbombs' vaakt voorzien van een polysorbaat dat ervoor zorgt dat je bad nadien niet helemaal in unicorn style achterblijft. En daarvan wil je ook niet dat het op je huid achterblijft.

 

Het kiezen van de juiste bruisbal kan soms best een dingetje zijn. Wees gerust, met al deze dingen in mijn achterhoofd, heb ik bathbombs ontwikkelt die zacht zijn voor de huid en bij normaal gebruik geen vervelende reacties geven.

natuurlijke bruisballen maken zonder parfum

Ben je heel erg gevoelig, dan kun je kiezen voor een bathbomb zonder toegevoegde geur ondanks dat deze minimaal gegeurd zijn (en nog steeds ruim voldoende geurbeleving teweeg brengen) Gewoon just to be sure. De gebruikte kleuren zijn ook minimaal en zullen je bad niet verkleuren, behalve dan misschien een randje waar het water stond. Dit is heel gemakkelijk te verwijderen met wat zeep. Dus geen parfum, nauwelijks kleurpigmenten en geen sulfaten of andere chemische stoffen. Zo kan ook jij heerlijke me-time momentjes beleven in bad.

En...Hoe ga jij jouw magnesium tekort aanvullen? 

Neem een heerlijk bad met een badbal vol bitterzout (epsomzout). Of wanneer je geen bad hebt kun je kiezen voor een heerlijk magnesiumsulfaat voetenbad.

Voetenbadje met epsomzout, kaolin klei en lekker veel olietjes en botertjes

Probeer eens de 'Happy Feet' om een mini spa momentje te creëren .... Dit is gewoon een mini badbruisbal, maar dan om je voeten heerlijk te verzorgen. Minimaal 20 minuutjes je voeten ondergedompeld houden in dit detox olie voetenbadje en je zorgt ervoor dat je altijd zomerproof voetjes hebt! 

Dus hup…Je voeten in een voetenbadje, een bruistabletje Happy feet erin, laten oplossen en genieten...niet vergeten om af en toe wat water over je onderbenen te laten vloeien...Of wrijf er met het cupje overheen... 1/5 deel van je lichaam zal daarna hetzelfde aanvoelen als wanneer je een bad hebt genomen met een bathbomb... heerlijk zacht en gehydrateerd. 

​Heb je al gezien dat er ook Happy feet giftpacks zijn? Hierbij krijg je 4 of 5 verschillende happyfeet bommetjes in een leuke cadeauverpakking. Wie ga jij blij maken met dit (h)eerlijke verwencadeau?

Tip: Ideaal voorafgaand aan een pedicurebehandeling. Het maakt de voeten glad en zacht. Het eventuele eelt kan gemakkelijk verwijdert worden. Het is erna alsof je op wolkjes loopt.

​Kies jouw favoriete geur in het keuzemenu.

tot slot...

wat zijn de beste bruisballen?

 

Zoek niet verder, je bent al op de juiste plek... Klik hieronder op een link om naar de bathbombs te gaan zodat jij binnenkort ook kunt genieten van een luxe badbeleving!

bottom of page