top of page

Acerca de

White Powder

Alles wat je wil weten over Kaolin klei

Kaolin klei

Wat is kaolin klei?

 

Kaolin klei wordt ook wel Kaoline of witte klei genoemd. Kaolin klei is een zachte kleisoort. Het werd voor het eerst ontdekt in de Kao-Ling Bergen in Zuid-Oost China. Het werkt absorberend en trekt gifstoffen en oneffenheden uit de huid. Het is een licht wit peder dat zich gemakkelijk laat mengen met water zodat je er bijvoorbeeld een gezichts- of haarmaskertje van kunt maken.

Wat zit er in kaolin klei?

 

Kaolin klei is rijk aan mineralen, ijzer magnesium, calcium, natrium en zink en heeft antiseptische, exfoliërende (peelende) eigenschappen. de aanwezige fytonutriënten, waaronder de mineralen silicium en aluminiumsilicaat, beschermen je huid.

Wat doet kaolin klei?

 

Door deze witte klei worden allerlei processen in de huid in gang gezet, zoals het stimuleren van de aanmaak van collageen. Hierdoor ziet de huid er jonger, stralender uit en het bevordert daarnaast de elasticiteit van de huid. Geef jezelf daarom eens wat vaker een me-time momentje door het aanbrengen van een heerlijk maskertje zoals ‘Snow White’ en waan jezelf in een spa!

Wat zijn de eigenschappen van kaolin klei?

 

·         De klei is bijzonder zacht van structuur. 

·         Is kalmerend voor huid en haar.

·         In solid shampoo bars heeft het een verdikkend effect zonder het haar zwaar te maken.

·         Ook geschikt voor de gevoelige huid.

·         Werkt ideaal bij een vette huid met puistjes en mee-eters

·         Werkt desinfecterend

·         Verbetert de doorbloeding van de huid.

·         Reinigt intensief en herstelt de vochtbalans in huid en haar.

·         Bindt zich aan overtollig vet, talg en vuil.

·         geeft je haren een mooie glans.

·         Kalmeert de gevoelige en prikkelbare huid

·         Werkt licht schurend en verwijdert dode huidcellen

·         Verbetert de huidelasticiteit en vertraagt de tekenen van veroudering

·         Kan huidirritaties verminderen, zoals huiduitslag en insectenbeten

Wat doet Kaolin klei voor je haren?

 

Kaolin is perfect voor krullend haar omdat het de krullen mooier uit laat komen. Je krijgt meer definitie in de krul en het zorgt ervoor dat het vocht beter behouden blijft. Je kunt je haren eens in de zoveel tijd een oppepper geven door een kleimasker te gebruiken zoals hierboven beschreven. Je haren worden hierdoor extra schoon en krijgen weer meer glans en volume. Daarnaast gebruiken mensen die de cg methode volgen vaak veel stylingproducten, en ook meerder tegelijk. Af en toe de boel even resetten is dus helemaal geen verkeerd idee. 

 

Kaolin klei heeft een mildere werking dan bentoniet klei. Wil je graag Kaolin klei kopen of bentoniet klei, kijk dan bij 'Snow White' of bij 'detoxy darling' voor bentoniet klei.

Maskertje van kaolin klei voor je gezicht

 

Naast het gebruik voor je haren kun je kaolin klei ook inzetten voor jouw gezichtshuid. Gebruik 'Snow White' om een heerlijk kaolin maskertje van te maken. Meng een kleine hoeveelheid met wat water of bijvoorbeeld een rozenhydrolaat. Gebruik hierbij geen metalen voorwerpen omdat anders de werking verloren kan gaan. Het toevoegen van het water vlak voordat je het op je gezicht aanbrengt geeft een bepaalde lading aan de mineralen in de klei. Het zorgt ervoor dat de kleideeltjes hun werk kunnen doen op de huid, zoals toxines en talg binden. Laat het maskertje ongeveer 10-15 minuten z'n werk doen, maar laat het niet helemaal opdrogen, dan zou het namelijk een uitdrogende werking kunnen hebben en dat is niet wat je wil. (Je kunt eventueel een paar druppeltjes olie door het papje mengen alleen brengt het maskertje dan wel wat vervelender aan merkte ik)

Na de inwerktijd afnemen met ruim warm water en je gezicht bijvoorbeeld voorzien van het "queen of the night" serum of  'Goddess' , net naar gelang de tijd van van jouw me-time momentje.

Je huid zal gladder, zachter en strakker aanvoelen.


Tip: Je kunt het ook plaatselijk gebruiken op een pukkeltje voor het slapen gaan. In de ochtend met warm water verwijderen. Dat werkt echt veel beter voor dan tandpasta, geloof me!

Bruisballen met kaolin klei

Naast een hoog gehalte aan magnesiumsulfaat dat in de badballen aanwezig is wordt er aan de "Bathbomb Diversity' ook een groot gedeelte kaolin klei toegevoegd. Ook hier vanwege de heerlijk verzachtende eigenschappen en het detox effect op de huid, Deze bathbombs zijn echt the bomb want ze zitten ook nog eens vol met olietjes en botertjes die jouw huid heeeerlijk aan laten voelen. Dus geen sulfaten en schuimende toestanden. Maar een heerlijk olie/boter/detox bad... Maar pas op... ze werken verslavend! Gelukkig worden deze bruisballen ook in 'Bathbomb Bliss' pakketten van 12 en 24 verkocht. Nooit meer zonder! ;-))

Andere benamingen voor Kaolin klei

Kaolin klei wordt ook wel porceleinaarde, kaolien, Chinese klei, witte klei of Bolus Alba genoemd.

Hoe maak je een Klei masker?

De 'Snow White' bevat 100% pure kaolin klei om een heerlijk maskertje van te maken. Meng een kleine hoeveelheid met wat water, een hydrolaat met kamille of bijvoorbeeld een rozenhydrolaat. 

Je kunt er honing of 2 druppeltjes etherische olie aan toevoegen. Gebruik geen metalen voorwerpen omdat anders de werking verloren kan gaan. Het toevoegen van het water vlak voordat je het op je gezicht aanbrengt geeft een bepaalde lading aan de mineralen in de klei. Het zorgt ervoor dat de kleideeltjes hun werk kunnen doen op de huid, zoals toxines en talg binden. Laat het maskertje ongeveer 10-15 minuten z'n werk doen, maar laat het niet helemaal opdrogen, dan zou het namelijk een uitdrogende werking kunnen hebben en dat is niet wat je wil. (Je kunt eventueel een paar druppeltjes olie door het papje mengen alleen brengt het maskertje dan wel wat vervelender aan merkte ik)

Voor welk huidtype is kaolin klei geschikt?

 

Geschikt voor zowel een droge als vette huid. Plus de gevoelige huid. Maar laat het kleimasker nooit helemaal opdrogen omdat deze dan een uitdrogend effect kan hebben.

Kaolin klei en de CG Methode (Curly Girl Methode)

 

Kaolin klei wordt vaak gebruikt om de haren en hoofdhuid extra goed te reinigen en te ontdoen van opbouw door van stylingproducten of om de hoofdhuid te kalmeren. De klei is samen met Bentoniet klei of groene klei favoriet bij mensen met krullen, zeker diegenen die de CG Methode volgen. Het maakt je haren lekker schoon en je krullen zullen meer gehydrateerd zijn en gedefinieerd. Het pluis wordt minder en je haren zijn supper zacht. Eens in de 2-3 weken een haarmasker met klei kun je dus opnemen in jouw beauty ritueel. 

Hoe breng je een kleimasker aan op de haren?

 

Okay, het is een beetje een geklieder, maar het eindresultaat maakt het meer dan waard. Maak je kleimaskertje en beslis of je het op droog, nat of licht vochtig haar aanbrengt.  Hoe natter je haar, hoe langer het zal duren voordat de klei opdroogt. Ik smeer het papje gewoon met mijn handen in mijn haren en vergeet daarbij mijn hoofdhuid niet. Dan laat ik het ongeveer 20 minuutjes inwerken en daarna spoel ik mijn haren grondig uit. Dat is belangrijk omdat je haar anders wel eens ongewenst droog aan kan gaan voelen en dof blijft. Daarna gebruik ik een olie serum die ervoor zorgt dat de haren gehydrateerd worden, een soort booster. Ik föhn ze droog en sluit af met een ander olie serum, een sealer die ervoor zorgt dat het vocht in je haren blijft. Deze is nog aangevuld met proteïnen en vitaminen. Beide serums zijn nog in de testfase, hou de site in de gaten voor de lancering!

Zie ook:

bottom of page